Vi hjælper dig med at fikse din kasse

forside tekst

Hvordan modder man et spil?

I denne video viser vi dig hvordan man normalt modder et pc spil. Eksemplet der bliver vist er med spillet Fallout New Vegas men ideen er det samme med alle spil der har åbne modding muligheder.

Hvad skal jeg gøre hvis mit spil nu ikke vil starte?

Der kan være et hav af grunde til at et moddet spil ikke vil starte, men i tilfælde af Bethesda spil som Fallout NV er det ofte på grund af at en af dine .esp eller .esm filer enten er i stykker eller er afhængige af en anden .esp eller .esm fil som du ikke har aktiv i din modliste.

Er der grænse for hvor mange mods jeg kan installere?

I de fleste spil kan du installere så mange mods så du har lyst til, men du skal være klar over at mods tilføjer mere data som spillet skal loade hver gang du starter og spiller det så derfor kan dit spil ende med at køre meget langsomere end normalt hvis du har mange mods installeret.

I tilfælde af Fallout New Vegas er der en .esp grænse på omkring 170 hvorfra spillet vil begynde at gå i stykke og være svært at spillet. Jeg har dog aldrig personligt ramt denne grænse. Der er ingen grænse på mods uden .esp/.esm filer.

Hvorfor virker mange mods ikke sammen?

Mods er lavet af et hav af normale mennesker som dig og mig og kan derfor ikke tage forhold til alle de forskellige kombinationer af mods som folk har. Nogle mennesker prøver dog at få større mods til at virker sammen og uploader disse filer med udvidelse på navnene som “Patches” eller “Compatibility” for at vise at disse versionen virker med andre mods. Læs dog altid mod siden nærmere.

Er du sikker på at du har forstået videoen? Test din viden her!

Hvad er det første man gør når man skal modde?
Hvad hedder modding filerne typisk i Bethesda spil (Fallout New Vegas, Skyrim, Fallout 4)
Hvad er den mest populære hjemmeside til mods?
Hvad skal du gøre hvis din texture mod ikke virker?
Hvad skal du bruger for at installere mods?

Hvordan rengøre man sin computer?

I denne video viser vi dig hvordan du rengøre en stationær pc sikkert og hurtigt. Det vigtigste du skal huske med dette, er ikke at være bange for at rengøre den. Så længe du følger instrukserne i guiden kan du uden problemer gøre den rent jævnligt, men hvis du har brug for en større rengøring, er det en god ide at tage komponenterne ud og tørre dem af enkeltvis. Med denne metode er det dog vigtigt at du noterer dig hvor de forskellige dele og ledninger passer. Hvis du ikke kan finde redskaber til at rengøre i dine lokale butikker, er der god levering her: https://www.avxperten.dk/

Kan jeg skade min computer med rengøringen? ​

Ja man skal jo ikke proppe computeren i opvaskemaskinen, men det vigtigste i rengøringen er at være opmærksom på hvordan det hele ser ud og tage en beslutning om hvad du mener det kan tåle.

Hvis du bruger et mekanisk keyboard kan man jo fjerne
tasterne og kigge under dem for at se om keyboardet kan tåle en fugtig klud og man bør ikke bruge en klud på komponenter der ikke er i en case. Som en general regel skal man ikke bruge rengørings midler med disse maskiner andet end alkohol på en klud eller vatpind og selv det skal man være forsigtig med.

Hvad skal jeg passe på med når jeg skiller keyboardet ad?

Med keyboards er det vigtigste at man er forsigtig når man skiller dem ad. Tasterne kan ikke fjernes på nogle keyboards så hvis du er bange for at du er ved at knække tasten frem for at poppe den ud, bør du stoppe og bruge kompresseret luft på dåse til at rengøre med i stedet.

Skal man bruge nogen specielle redskaber til at rengøre maskinen med?

Man kan komme meget langt med en karklud, en køkkenrulle og en dåse med komprimeret luft. Hvis du ofte spiser foran din computer, er det en fordel at finde vatpinde og alkohol frem, da der kan komme en masse genstridige pletter af dette.

Er du sikker på at du har forstået videoen? Test din viden her!

Hvorfor er det en god idé at rengøre sin computer?
Hvad kan støv og snavs skade på din computer?
Hvilke redskaber skal man minimum bruge for at gøre selve computeren ren?
Hvordan fjerner man tasterne på et keyboard uden at ødelægge dem?
Hvor kan man købe en dåse med kompresseret luft?

Hvordan samler man en pc?

I denne video viser vi dig hvordan du samler en stationær gaming pc fra bunden. Du skal dog først have købt de nødvendige komponenter først. Du kan hovedsagligt købe pc komponenter online på sider som komplett.dk

Hvad skal jeg bruge for at bygge en pc?

En stationær pc skal mindst bruge et bundkort, strømforsyning, pc kabinet, cpu, cpu-blæser, ram, harddisk, keyboard, mus og skærm for at virke. Mange bundkort inkludere allerede et integreret chipset der skaber grafik men hvis du vil spille mere krævende spil skal du have et dedikeret grafikkort installeret. For at samle den skal du normalt bruge en eller to krysskruggetrækkere som vist i videoen.

Hvad skal jeg særligt passe på med for at mine komponenter ikke bliver ødelagt?

Undgå at lægge dit bundkort/motherboard på tæpper eller andre flader der kan give statisk elektrisitet. Selv en lille smule statisk elektrisitet kan skade dit bundkort.

Undgå at lade væske komme ind i din strømforsyning. Dette kan skade både strømforsyningen og andre komponenter.

Pas på ikke at bøje transistorne på dit bundkort (de små runde kapsler) de dette kan ødelægge kortet.

Hvilke komponenter er bedst til gaming?

Der findes mange forskellige producenter af pc dele men de mest anerkendte er brands så som Nvidia, Intel og Amd. Hvis du køber grafikkort og/eller cpu’er fra disse producenter kan du sjældent slå fejl. Til ram er producenter som Corsair og Crucial gode. Logitech er kendt for deres dyre men kvalitetsmus og hvis du vil have en god skræm kan det roligt anbefales at få en med 144hz eller men G-Sync eller FreeSync teknologi inkluderet. Alle disse producenter kan dog være meget dyre og det kan en gang i mellem være fint at prioritere en del af din computer fra for en anden og derved spare nogle penge på et billigere mærke.

Er du sikker på at du har forstået videoen? Test din viden her!

Hvad er det første man putter i sin pc?
Hvad skal man bruge til at samle en pc?
Hvad skal man gøre hvis éns pc ikke kan starter eller viser sort skærm?
Hvad er det vigtigt at bruge til at være sikker på at alting sidder korrekt?
Hvad er den vigtigste del af en pc?

Send dit spørgsmål!

footer